Ingredience:
1 hrnek jáhel
1 litr rostlinného mléka (sojové, rýžové, kokosové,..)
špetka soli
5 lži třtinového cukru
1 puding (vanilkový, kokosový, banánový,...)
ovoce (jahody, maliny, rybíz, ...)
Postup:
Nejdříve si připravíme jáhlový korpus. Jáhly asi 3x spaříme horkou vodou, poté je dáme do hrnce, přidáme 500 ml rostlinného mléka, 3 lžíce třtinového cukru a vaříme cca. 20 minut bez míchání. Po vyvaření veškeré vody uvařené jáhly namačkáme do dortové formy a tím vytvoříme korpus. Na takto připravený korpus naskládáme ovoce. Dále si připravíme puding. Klasika - z 500 ml odlijeme trochu mléka, do kterého vmícháme puding a cukr, zbytek mléka přivedeme k varu. Vmícháme puding a necháme zhoustnout. Pudinkem zalijeme ovoce a dáme na cca. 5 hodin do lednice utuhnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat