čtvrtek 10. dubna 2014

Lněné placky




Lněná semínka jsou plodem lnu setého, vynikají svým cenným obsahem řady biologicky aktivních látek - jde o nenasycenné mastné kyseliny (Omega 3 a Omega 6), lecitin, lignan, inulin, niacin, fytoestrogeny, vitamíny, minerály a enzymy aj. Stejně jako lněný olej mají i lněná semínka významné pozitivní účinky na lidské zdraví, mj. podporují správné zažívání, čistí střeva, játra a ledviny, příznivě působí na kardiovaskulární a pohybový systém.

Ingredience:

lněná semínka
voda
koření
papír na pečení


Postup:

1. Lněná semínka namočíme v misce s vodou tak, aby voda přesahovala jen o pár milimetrů semínka. Lněná semínka nabobtnají a pustí sliz. Musíme vytvořit co nejhustější kaši, ze které vytvoříme co nejtenčí placičky na pečícím papíru. Do kaše můžeme přidat i různá ochucovadla - koření (já použila  kurkumu, kmín a medvědí česnek). 



 2. Necháme schnout do sucha na slunci, radiátoru v sušičce nebo v troubě, ale nepřesahujeme 42°C. Po doschnutí sloupneme z papíru a můžeme konzumovat.



Tip!
Placky jsou výborné k salátům, pod pomazánku místo chleba anebo třeba polité medem.

Dobrou chuť! :)





Žádné komentáře:

Okomentovat