středa 23. července 2014

Nepečený jáhlový dort

Recept na tenhle výborný dort mám od jedné slečny z faceboooku, jen jsem si ho maličko pozměnila, což můžete udělat i vy - stačí si vybrat puding a ovoce podle své chuti. Já dělala lesní ovoce s vanilkovým pudinkem.  Na léto ideální záležitost.



Ingredience:
1 hrnek jáhel
1 litr rostlinného mléka (sojové, rýžové, kokosové,..)
špetka soli
5 lži třtinového cukru
1 puding (vanilkový, kokosový, banánový,...)
ovoce (jahody, maliny, rybíz, ...)

Postup:
Nejdříve si připravíme jáhlový korpus. Jáhly asi 3x spaříme horkou vodou, poté je dáme do hrnce, přidáme 500 ml rostlinného mléka, 3 lžíce třtinového cukru a vaříme cca. 20 minut bez míchání. Po vyvaření veškeré vody uvařené jáhly namačkáme do dortové formy a tím vytvoříme korpus. Na takto připravený korpus naskládáme ovoce. Dále si připravíme puding. Klasika - z 500 ml odlijeme trochu mléka, do kterého vmícháme puding a cukr, zbytek mléka přivedeme k varu. Vmícháme puding a necháme zhoustnout. Pudinkem zalijeme ovoce a dáme na cca. 5 hodin do lednice utuhnout.


Žádné komentáře:

Okomentovat