středa 23. července 2014

Cizrna po indicku

Tohle jídlo je prostě výborný!




Ingredience:
350g cizrny
4 lžíce rostlinného oleje
1 cibule
250g rajčat v plechovce
1 lžíce mletého koriandru
1 lžička skořice
1 lžíce mletého kmínu
1 lžička chilli nebo chilli paprička
kousek čerstvého zázvoru
4 lžíce citronové šťávy
špetka soli



Postup:
Cizrnu necháme přes noc namočit, vodu slijeme a v nové vodě uvaříme do měkka (něco přes hodinu). Slijeme, ale vodu uschováme. Cibuli nakrájíme a osmažíme na oleji, až začne mírně hnědnout. Pak přidáme drobně nakrájená oloupaná rajčata a smažíme asi ještě 6 minut. Přimícháme koření, cizrnu a asi 350 ml vývaru z ní. Osolíme a vaříme asi 25 minut. Dle potřeby přidáváme vodu. Na závěr přidáme citronovou šťávu, nastrouhaný zázvor a chilli nebo nakrájenou chilli papričku a podáváme s rýží, chlebem nebo jen tak samotné.

Žádné komentáře:

Okomentovat