sobota 22. března 2014

Mrkvová pomazánka, pomerančovo-zázvorové smoothie

Ingredience (počet porcí se odvíjí od množství použitého sýra, já dělám hodně mrkve a méně sýru a množství vystačilo na 4 chleby)

2 střední mrkve
přírodní tofu (pro nevegany lučina, mascarpone, ..)
špetka soli, pepř
bylinky - dávám sušené polévkové byliny (petržel, pažitka)

Na smoothie

2 pomeranče
kus zázvoru cca. 5cm
2 pl medu nebo agávového sirupu
2 kostky ledu


Mrkvová pomazánka, dýňový chléb, smoothie - pomeranč, zázvor, voda.

Postup

Mrkev nastrouháme na jemnějším struhadle a pečlivě promícháme (utřeme) vidličkou s ostaními surovinami, poté můžeme servírovat :) Výborná je na tmavý dýňový chléb.

Smoothie:
Do mixéru dáme led, zázvor, nakrájíme oloupaný pomeranč na menší kousky, přidáme sladidlo a mixujeme dokud nemá smoothie požadovanou konzistenci.

Žádné komentáře:

Okomentovat