sobota 22. března 2014

Okarové karbanátky

Ingredience (počet porcí podle velikosti, ale já z takového množství udělala 9 větších karbanátků)
1 hrnek ovesných vloček
1 hrnek vařící vody
cca. 250g okary (sojová drť, která zůstává po výrobě sojového mléka nebo sýra tofu)
sůl podle chuti
1 kus cibule
2 stroužky česneku
1 lžička kurkumy
1 lžička bazalky
olej

Okarové karbanátky se zeleninou a Tao Tao zázvorovou omáčkou se soyou

Postup
Ovesné vločky zalijeme vařící vodou a necháme přikryté stát 10 minut. přidáme na drobno nakrájenou cibuli, okaru a další suroviny. Vše důkladně promícháme dokud není těsto dostatečně lepivé. tvoříme karbanátky, které klademe na vymaštěný plech a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut ( dokud není povrch karbanátků nahnědlý a křupavý).
Podáváme se zeleninou nebo brambovou kaší polité zdravým dresingem nebo dipem. Výborné jsou také k dušené zelenině nebo jen tak s chlebem.


Žádné komentáře:

Okomentovat