neděle 23. března 2014

Pohanka s fazolkami a mrkví


Ingredience (4 porce)

2 š pohanky
1 balení fazolových lusků (250g ?)
2 mrkve
2 stroužky česneku
hrst slunečnicových semínek (nebo dýňových)
tymián
sůl
pepř
olej
voda


Postup

Pohanku dáme do hrnce a spaříme horkou vodou, necháme chvilku pod pokličkou louhovat. Mezitím si na oleji osmažíme na kolečka nakrájenou mrkev a na plátky nakrájené dva stroužky česneku. O chvíli později přidáme fazolky. Také přidáme tymián, sůl, pepř a hrst slunečnicových semínek. Pohanku dáme na sporák a necháme jí projít varem. Slijeme přebytečnou vodu  a pohanku přidáme k ostatním surovinám. Chvilku na mírném ohni mícháme, aby se chutě spojily a poté můžeme servírovat.

TIP! 

Do další porce jsem přidala sojovou smetanu, která to celé ještě více zjemnila. Příště dělám hned se smetanou :)


Žádné komentáře:

Okomentovat