pátek 2. května 2014

Hruškovo - cizrnový koláč

Tento koláč je spíš takový podzimní/zimní, vzhledem ke kombinaci skořice a hrušek, ale chutnal i koncem dubna, když svítilo sluníčko a všichni začínali pomalu vytahovat žabky :)



Ingredience:
cca 160 g cizrny
3 lžíce mletých vlaškých ořechů
8 polévkových lžic agáve sirupu
90 gramů rýžové krupice
2 polévkové lžíce kokosu
2 čajové lžičky skořice
2 čajové lžičky perníkového koření
voda
6 hrušek
kokosový olej

Postup:
Nejdříve si uvaříme cizrnu. Uvařenou cizrnu vložte do nožového mixéru, přidejte namleté ořechy, kokos, trochu vody a promixujte. Do umixované hmoty přidejte dvě hrušky nahrájené na kostičky, skořici a perníkové koření. Troubu si předehřejte na 180°C a formu na koláč si vymažte kokosovým olejem.
Těsto ,,vmačkejte" do formy a navrch naskládejte hrušky nakrájené na plátky. Nechte péct asi 30 minut.

TIP!
Dostala jsem tip, že na léto by mohl být výborný s veganskou vanilkovou zmrzlinou, ale zatím jsem nezkoušela. Pokud vyzkoušíte, chci report! :)

Žádné komentáře:

Okomentovat