neděle 25. května 2014

Rebarborový koláč

Měla jsem chuť na starý dobrý rebarborový koláč, který jsem dělala dřív, tak jsem ho zkusila zveganizovat a výsledek je vynikající! :)
Zatím mám jen toto infantilní foto z instagramu - lepší dodám :)

Ingredience:

na těsto:
200g hladké mouky (napůl klasická se špaldovou)
50g polohrubé mouky
20g třtinového cukru
1/2 prášku do pečiva
1 banán
1 lžíce kokosového oleje
voda

na náplň:
500g rebarbory (3 větší natě)
1 balení tofu natural
1 vanilkový cukr
1 lžička skořice
2 lžíce třtinového cukru
3 lžíce sojové smetany
hrozinky
práškový cukr

Postup:
Doporučuji předem si připravit věci na náplň, aby jste pak neměli pres, že trouba už je horká, těsto nalité ve formě a vy teprve rozbalujete tofu :)
Rebarboru připravíme tak, že omyjeme nať, oloupeme (to dělám jen u méně hezkých natí), nakrajíme. Dále budeme potřebovat tpfu tvaroh. Přírodní tofu smícháme s vanlkovým cukrem, třtinovým cukrem a sojovou smetanou a třeme dokud nám nevznikne matlavá hmota.
Teď, když máme připravené věci na náplň, můžeme jít předehřát troubu na 180C a tvořit těsto. Nejdříve smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, banán a kokosový olej, poté pomalu přidáváme vodu dle potřeby - cílem je, aby vzniklo těsto s konzistencí podobné tomu na palačinky. Ani ne moc husté, ale ne příliš tekuté. Těsto nalijeme do formy na koláč, kterou jsme si předem vymazali kokosovým olejem. Na těsto klademe nakrájenou rebarboru, v další vrstvě tofu tvaroh. nakonec ještě posypat hrozinkama a šup do trouby. Pečeme cca. 30min na 180C (nebo do zlatova).
Nakonec koláč pocukrujeme práškovým cukrem.

TIP!
K rozinkám můžete přidat také nasekané ořech, když chcete ještě více luxusu :)



Žádné komentáře:

Okomentovat